Wie ben ik

Intern begeleider, leerkracht basisonderwijs met vijfentwintig jaar ervaring, NLP-coach, Triple P-trainer, Gelukskoffercoach, ervaringsdeskundige en opvoeder van kinderen die met vallen en opstaan heeft geleerd dat de (sociale) ontwikkeling van kinderen niet altijd volgens de boekjes verloopt. Echtgenote en last but not least moeder die weet dat onze kinderen ons kostbaarste bezit zijn.

In mijn onderwijspraktijk van de afgelopen jaren heb ik gemerkt hoe belangrijk het is wanneer kinderen goed in hun vel zitten. En ook wanneer hun ouders weten hoe ze hun kinderen adequaat kunnen ondersteunen. In de klas heb ik daar altijd veel tijd aan besteed. Toch bleek dit niet altijd toereikend te zijn voor alle kinderen. Sommige kinderen hebben meer nodig. Voor begaafde kinderen heeft dat een heel andere dimensie dan voor hun klasgenoten. Dieper ingaan op zelfvertrouwen, zelfbeeld, wie ben ik en waarom begrijp jij me niet? en hoe ga je met elkaar om. Maar ook leren leren, zelf verantwoordelijkheid leren nemen zijn belangrijke vaardigheden voor het kind. Nu en in het latere leven.

Dit geldt ook voor ouders. Wanneer het thuis lekker loopt gaat het met kinderen ook beter. Wanneer kinderen niet goed in hun vel zitten geeft dat ouders vaak veel zorgen. Niet iedereen durft meteen hulp te zoeken bij opvoedvragen of problemen en ouders kiezen in eerste instantie vaak voor een laagdrempeligere oplossing in de vorm van de groepsleerkracht. Ook daar kon ik niet altijd de tijd aan geven die ik nodig vond.

Ik heb uiteindelijk besloten om het roer om te gooien. En geprobeerd over dit stuk van het onderwijs, de sociale ontwikkeling van kinderen in al hun  facetten en het coachen van ouders en kinderen, meer te weten te komen. Daartoe ben ik naast mijn werk weer aan het leren gegaan en heb inmiddels de eerste opleidingen afgerond. In september 2014 ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan voor de inschrijving van &DePraktijk.

Wanneer we informatie zoeken of vragen hebben over de opvoeding van onze kinderen, praten we vaak met andere ouders in onze omgeving, lezen we boeken, zoeken op internet of in opvoedbladen. Maar dan begint het pas: hoe alle theorie en adviezen om te zetten naar de praktijk van alledag? Zo is het idee geboren voor &DePraktijk. Want informatie omzetten naar wat werkt in deze situatie, wat je vandaag nodig hebt, handen en voeten geven aan theorie, dat is waar mijn kracht ligt. Zo is Hoogbegaafd&DePraktijk, Geluk&DePraktijk en Opvoeden&DePraktijk ontstaan.

De trainingen die ik geef en de manier waarop ik coach staan voor wie ik ben: positief en optimistisch, open en betrokken. Ik werk vanuit verbinding en met een grote gedrevenheid om mensen verder en zelfstandig op weg te helpen. Door ze leren te geloven in hun eigen kracht, door het aanreiken van kennis en door te kijken naar wat er nodig is. Op dit moment, in deze situatie. Door verder te kijken dan de hokjes en de labels die de maatschappij soms aan ons volwassenen en aan kinderen geeft. Want iedereen is anders, pasklare oplossingen bestaan meestal niet. En wat hulp of een frisse blik kan het leven vaak een stuk aangenamer maken.

Voor vragen of meer informatie ben ik bereikbaar op 06 242 44 979 of per e-mail op eveline@endepraktijk.nl